Wednesday, November 15, 2017

Kecewa?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


sabar lah duhai hati... 😢😢 rindu #CR25

Finally, I'm Graduated in Bac Sc GIS !!!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Alhamdulillah. huhu lamanyaaaaaaaaaa x membebel kt sini. haha mcm2 da jadi sebenarnya dlm hidup aku,, dgn projek sarjana muda nya, kerja n mcm2. hermm rugi plak ann xmenconteng catat semua kt sini kenangan tu semua.

post kali ni xde nak cite apa sgt. tapi nak cerita betapa bersyukurnya aku bila dah dapat result aku boleh grad!!! syukur alhamdulillah.. sgt2 risau, sbb masa last sem tu laa mcm2 hal berlaku.

-dgn aktiviti kelab astronomi yg sgt2 pack
-dgn assignment xpernah henti2
-dgn hal kelab bumi hijau ktf
-dgn nak buat research n proses data psm
-dgn hal mhtm
-dan kerja part time nyee
-dan lain2 ntah xigt daa

meh nak belanjee sikit gambar da grad!! kih3 bukan senang tau nak melalui saat2 sukar tu..terutama tanpa insan tersayang di sisi..mak pun da xde.. ;(


UCAPAN PENGHARGAAN:

1. Terima kasih x terhingga kepada mak abah dan keluarga...tanpa doa dan sokongan yg x putus2 dari mereka, xtahu la aku kuat ke x nak melalui dugaan demi dugaan yg dtg sepanjang 4 tahun aku kt UTM..dari aku lahir sampai skrg, jasa dan pengorbanan mereka xmungkin aku dpt balas..mudahan aku jadi orang yg tidak menghampakan harapan kedua org tuaku..ameenn ya robb. 

2. Terima kasihh tersangat2 pada main SV aku, Prof. Dr. Alias bin Abdul Rahman dan co-SV, Dr. Hamdan bin Omar yg banyak membantu, bg moral support, xbg aku stress sepanjang nak siapkan thesis aku sebagai syarat last utk bergraduat.

3. Jutaan terima kasih pada senior-senior dan pensyarah-pensyarah yg membantu dan mengajar aku (sepanjang 4 tahun) dan dlm proses nak siapkan result n thesis..terutamanya kpd En. Afizzul, staff FRIM (a.k.a super senior dlm remote sensing), Kak Yasmin, staff FRIM (super senior jugak dlm remote sensing), Dr. Zamri (lecturer), Dr. Dyana (panel psm), Dr. Wan Hazli (panel psm), Prof. Madya Zulkepli Majid (panel psm), Dr. Wahid (panel psm), Dr. Faisal (penyelaras psm), bro Asraff (senior dlm GIS), kak Lina Farhana (senior dlm GIS) dan lain2 yg sudi melayan soalan aku.hihi

4. Ribuan terima kasih pd kawan2 kelas yg banyak membantu aku n bg moral support chayok3! Especially pada Azra, Diana, Aiman, Azna, Fateh, Mina, Iqa dan lain2..

5.  Tidak lupa pada yg mendoakan dari jauh..

semoga Allah membalas kebaikan kalian dengan sebanyakk banyaknya kebaikan dan rahmat dariNya..ameennn 💗

Wednesday, May 24, 2017

Kenapa?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Awak,,

awak seorang yg rajin,,

selalu siap assignment on time..

tapi..

kenapa..perlu meniru masa exam?

saya terkejut bila terperasan awak meniru masa exam..

kenapa?

susah ke soalan tu?

awak tak baca langsung ke nota lecturer?

jangan risau,, ada lagi budak yg tak baca langsung pun note lecturer tu.

tapi, dia tak meniru..dia jawab apa yg dia faham n ingat mana-mana lecturer pernah cakap walaupun memang jelas dan nyata dia ni seorang yg pelupa pun.. Confirm sangat jawapan dia akan banyak salah.

kenapa perlu takut nak jawab exam tanpa meniru awak?

kawan-kawan semua jawab mana yg mereka mampu , dan kebanyakannya memilih untuk jujur dengan diri sendiri..

tapi kan, saya yakin sangat awak study tiptop punya malam tu...sebab saya rasa awak tgk nota yg awak buat kan..kalo nk tgk slide lecturer, mcm tak logik sbb ada beratus rasanya..

Awak dah study pun kan....then, kenapa masih memilih utk meniru dlm exam?

i can't brain this! awak rajin, awak selalu on time, kenapa masih tak jujur pada diri sendiri?

:(

kalo ikutkan saya boleh angkat tangan masa exam dan bagitau lecturer yg awak meniru. tapi, saya tak nak malukan awak.. saya doakan awak berubah..menjadi orang yg jujur dan semoga Allah memberkati rezeki dan hidup awak. ameen..

Sunday, April 30, 2017

April Eventss

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl



RNR Tepi Laut - Sunset+Dinner with Liaaa - 24 April 2017


War Museum Penang - 24 April 2017





USM 
23 April 2017


Kem Astronomi & Kemahiran Menggunakan Teleskop 
 21-22 April 2017


UPNM 
5-8 April 2017



Friday, February 17, 2017

Jebat 5ETP UTM

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl




i love them so much. :)


20-22 Januari 2017 di Kem PLKN De' Bana, Rembau, Negeri Sembilan.

Tuesday, January 24, 2017

Faizal Tahir - Adam Lyric Video (25 Rasul)


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Monday, January 16, 2017

Terjaga Tengah Malam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Wednesday, January 11, 2017

Petanda Hati Mati

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Friday, January 6, 2017

Anda Sering Berbuat Dosa Diam-Diam? | Tonton Ini


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Thursday, January 5, 2017

Maktab I'lamiy Hizbut Tahrir Malaysia launching video


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Maktab I'lamiy Hizbut Tahrir Malaysia launching video


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Aktiviti Hizbut Tahrir Malaysia 2016


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Tuesday, January 3, 2017

No Bake Oreo Cheesecake | 3 ingredients only | Simply Bakings


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


No Bake Oreo Cheesecake


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Monday, January 2, 2017

analysis of a digital elevation model in ArcGIS


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Creating a DTM in the field


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

UAV Orthophoto and 3D Digital Terrain Model (DTM)


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Terrain Model from Contours


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Digital Terrain Modeling



Digital Terrain Model and Contour Lines from a point cloud


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Introductory Overview of Digital Terrain Modeling And Lidar


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Create contours and DEM using Google Earth and QGIS 2.10


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

How to make 3D model using Arcgis, GIS in 3D


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

High Resolution Digital Elevation Mapping - DEM, DTM, or DSM


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

DTM 3.1.1 What Is Digital Terrain Modeling


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Sunday, January 1, 2017

Motivasi Muslimah, Kisah Alila Putri Ustadz Felix Berjilbab Sejak 6 Bulan


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Yuk Ngaji Pergaulan Islam Episode 6 "Pacaran Islami"


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Yuk Ngaji Pergaulan Islam Episode 4 "Food, Fun, & Fashion"


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Selamatkan Wanita Muslimah


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Larangan Menyerupai Kaum Kafir - Felix Y. Siauw


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Siapa Sebenarnya DR. Zakir Naik.? INI JAWABANNYA


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl