Wednesday, May 24, 2017

Kenapa?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Awak,,

awak seorang yg rajin,,

selalu siap assignment on time..

tapi..

kenapa..perlu meniru masa exam?

saya terkejut bila terperasan awak meniru masa exam..

kenapa?

susah ke soalan tu?

awak tak baca langsung ke nota lecturer?

jangan risau,, ada lagi budak yg tak baca langsung pun note lecturer tu.

tapi, dia tak meniru..dia jawab apa yg dia faham n ingat mana-mana lecturer pernah cakap walaupun memang jelas dan nyata dia ni seorang yg pelupa pun.. Confirm sangat jawapan dia akan banyak salah.

kenapa perlu takut nak jawab exam tanpa meniru awak?

kawan-kawan semua jawab mana yg mereka mampu , dan kebanyakannya memilih untuk jujur dengan diri sendiri..

tapi kan, saya yakin sangat awak study tiptop punya malam tu...sebab saya rasa awak tgk nota yg awak buat kan..kalo nk tgk slide lecturer, mcm tak logik sbb ada beratus rasanya..

Awak dah study pun kan....then, kenapa masih memilih utk meniru dlm exam?

i can't brain this! awak rajin, awak selalu on time, kenapa masih tak jujur pada diri sendiri?

:(

kalo ikutkan saya boleh angkat tangan masa exam dan bagitau lecturer yg awak meniru. tapi, saya tak nak malukan awak.. saya doakan awak berubah..menjadi orang yg jujur dan semoga Allah memberkati rezeki dan hidup awak. ameen..

Sunday, April 30, 2017

April Eventss

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl



RNR Tepi Laut - Sunset+Dinner with Liaaa - 24 April 2017


War Museum Penang - 24 April 2017





USM 
23 April 2017


Kem Astronomi & Kemahiran Menggunakan Teleskop 
 21-22 April 2017


UPNM 
5-8 April 2017



Friday, February 17, 2017

Jebat 5ETP UTM

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl




i love them so much. :)


20-22 Januari 2017 di Kem PLKN De' Bana, Rembau, Negeri Sembilan.

Tuesday, January 24, 2017

Faizal Tahir - Adam Lyric Video (25 Rasul)


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Monday, January 16, 2017

Terjaga Tengah Malam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Wednesday, January 11, 2017

Petanda Hati Mati

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

(: ...لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Friday, January 6, 2017

Anda Sering Berbuat Dosa Diam-Diam? | Tonton Ini


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم